Koor

Ontstaan van ons koor  

Het Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren” is in 1997 begonnen met 50 zangers en 4 accordeonisten als winteractiviteit van een watersportvereniging. Het voortgebrachte geluid kwam in het begin op een enkeling over als een kreunende sluisdeur. Vandaar de naam “De Kreunende Sluisdeuren”. Het geluid van een houten sluisdeur is watersporters welbekend. 

Er is door de jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van het koor. Eerst zongen we eenstemmig en al gauw tweestemmig en nu zijn veel liederen uit ons repertoire op een meerstemmig vertolken van shanty’s en zeemansliederen afgestemd, die menigeen meenemen naar de tijden van weleer. 

Inmiddels zijn “De Kreunende Sluisdeuren” uitgegroeid tot een koor van een kwalitatief hoogstaand niveau en zijn zeer gewaardeerd op festivals en optredens zowel lokaal als nationaal en zelfs internationaal.

Een keer meezingen?

Ben je 18 jaar of ouder en wil jij het eens bij ons proberen? Dan ben je van harte welkom! Kom gerust een keertje langs op een maandagavond om te kijken, te luisteren en/of mee te zingen. Dan kun je horen en zien of wij het koor zijn dat bij jou past. Je krijgt de gelegenheid om 2 maandagavonden mee te zingen, zodat de dirirgent kan inschatten bij welke stemgroep, 1e of 2e tenor, bariton of bas, jouw stem het beste past. Wij zijn thans op zoek naar bassen en baritons, maar een andere stemgroep is ook welkom. 


Lid worden?

Als je lid bent geworden, krijg je toegang tot onze ledensite, waar je de muziek en teksten kunt downloaden en er vervolgens mee aan de slag kan. Thuis oefenen vinden we belangrijk en dit kost, zeker in het begin, aardig wat tijd! 

Maar op deze manier kunnen we op de repetitieavond hard werken aan de komende optredens en het muzikaal goed afwerken van de nummers.

We gaan ervan uit dat je als koorlid de repetitieavonden wekelijks bezoekt. Wanneer je verhinderd bent, meld je dit via de mail of telefonisch.

 

Optreden

Lid zijn van een koor betekent natuurlijk ook optreden! In het begin is dat spannend, misschien een beetje plankenkoorts, maar toch vooral erg leuk. 

 

Meer info

Repetitieavonden : elke maandag van 19.45 - 22.00 uur.

Loacatie nu: vanaf 14-11-2022: De Goede Herder Kerk, Ten Harmsenstraat 14, 2406 TV Alphen aan den Rijn.

In de zomer, na aankondiging: Bouwbedrijf Woubrugge, Eikenlaan 247, 2404 BP Alphen aan den Rijn.


Contributie             : € 170,00 per jaar

Borg kleding           : € 35,00 eenmalig

Meer informatie     : neem contact op met de secretaris Dkssecre@gmail.com 

Of download het                                                     . Vul het in en stuur het naar het op het formulier vermelde secretariaat.


Bankrekening

NL53.RBRB.094.595.4816 t.n.v. De Kreunende Sluisdeuren 

Bestuur  


Voorzitter:                    John Blaauw


Secretaris:                    Frans van Breugel

                                        (dkssecre@gmail.com)


Penningmeester:        Yank Simon


Algemeen:                    Ton Wildeman

                                        Adrie Heller

                                       

Dirigent                               Ron Strik